Yüz Yogası Nedir ve Neden Önemlidir?

23-04-2022 17:17
Yüz Yogası Nedir ve Neden Önemlidir?

Yoganın sunduğu pek çok faydayla birlikte hem zihinsel hem de fiziksel sağlık için de oldukça önemlidir. Yoganın sağlığı da iyileştirebilecek gücü mevcut. Peki ya yüzünüz için?

Bunu hiç düşündünüz mü? Bugün, Yüz Yogası giderek yaygınlaşan bir cilt bakımı şeklidir ve karantina sırasında kullanımı patlamıştır. İşte yüz yogası hakkında daha fazlası…

Yüz Yogası Nedir?

Vücudumuzun geri kalanı gibi, yüzümüz ve boynumuz da güçlü ve sağlam kalmak için fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyan, kesin olarak 57 kaslardan oluşur. Yüz Yogası, yüz kaslarını çalıştırmak için el hareketlerinin kullanılmasıdır. Minimum çaba gerektirir ve maksimum fayda sağlar. Aslında, Yüz Yogası hem estetiği hem de sağlığı hedefler, kas gücünü, cilt tonunu iyileştirir, kan akışını, kollajeni, elastini artırır ve lenfatik drenaj sistemini güçlendirir. Temel olarak yüz yogası daha sıkı ve daha genç bir görünüm vererek yüzünüzün görünümünü iyileştirme yeteneğine de sahiptir.

 

yüz

 

Yüz Yogasının Faydaları Nelerdir?

Yüz yogası, yüksek performanslı cilt bakımı formülleriyle birleştirildiğinde, yalnızca birkaç gün içinde daha genç ve canlanmış bir cilt sağlayabilir. Cildi şekillendirmenin, kaldırmanın ve aydınlatmanın hızlı, kolay ve etkili bir yoludur.

 

Cildiniz olgunlaştıkça, kolajen eksikliği (daha sıkı bir görünümden sorumludur) gözlemlemeye başlar ve sarkmalar oluşmaya başlar. İnce çizgiler, kırışıklıklar, donukluk ve gevşek cilt bu olgunun yan ürünleridir. Ancak birçok insan her zaman cilt sorunlarının üstesinden gelmek için doğal ve kimyasal içermeyen yolların peşindedir. Şimdi, yüz yogası tam olarak bunun için vardır.

 

Ne Fark Bekleyebilirsiniz?

Düzenli uygulama ile yüz ve boyun kaslarını güçlendirerek doğal, ameliyatsız bir yüz germe sağlar. Aslında, ilk birkaç hafta içinde ince çizgilerde ve gıdıda önemli bir azalma meydana gelir. Ayrıca cilt görünümünde önemli bir fark görülür, daha net ve daha parlak hale gelir. Yüz yogası dolaşımı, lenf akışını iyileştirerek ve toksinleri atarak vücudun detoksifikasyonuna yardımcı olur. Sabahları cilde enerji vermek için beş dakika Yüz Yogası yapmak ve yatmadan önce de bunu tekrar etmek yeterli. Bu ayrıca stres seviyesini düşürür ve iyi bir uyku almanıza yardım eder.

yüz

En Kısa Zamanda Denemeniz Yüz Yogası Hareketleri

Yüz Yogasıderinin hipodermisiveya alt tabakasını (kaslar ve yağ dokusu),dermisiveya orta tabakasını (bağ dokusu) veepidermisiveya üst tabakasını (hücreler) çalıştırır. İşte rahatça uygulayabileceğimiz üç kolay yüz yogası hareketi:

 

1. Alından başlayacağız, yatay çizgileri ve kırışıklıkları hedefleyeceğiz. Parmaklarınızı alnınızın ortasına yerleştirin ve yatay çizgiler halinde dışa doğru çekin, üç kez tekrarlayın. Bu, frontalis kasını gevşetir ve derin yerleşimli ifade çizgilerine neden olabilecek gerilimi serbest bırakır.

2. Ardından göz hattındaki şişkinliği, koyu halkaları, ince çizgileri azaltmaya ve dolaşımı artırmaya odaklanın. İşaret parmaklarınızla gözlerinizin hemen altında burunla birleştiği noktadan dışa doğru çok nazikçe okşama hareketi yapın. Dört kez tekrarlayın. Deriye asla baskı yapılmamalı ve cilt çekilmemelidir. Bu hareket orbicularis okuli kasını gevşetir.

3. Daha sonra yanaklar üzerinde çalışarak sarkma, hacim kaybı, donuk cilt ve burun dudak arası çizgilere odaklanın. Ağzınız suyla doluymuş gibi yanaklarınızı şişirin ve dudaklarınızı sıkıca kapatın. Burnunuzdan derin nefes alıp vermeye başlayın. Daha sonra yanaktan yanağa hava aktarın. Bu 30 saniyeye kadar devam edebilir ve eğer rahatsa bir dakikaya kadar uzatılabilirsiniz. Bu, buccinator kasını çalıştırır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.